Napelem Pécs

Napelem telepítés Pécs városában

napelem Pécs

A jövő a megújuló energiaforrásoké, köztük is a napelemek azok, melynek az egyik legnagyobb jövőt jósolják. Miért ne lehetne a Te otthonodban is? A napelem rendszer kiépítés Pécs városában és környékén már mindennapos eseménynek számít, nagyfokú tapasztalatunknak köszönhetően egyáltalán nem zsákbamacska, hogy mire vállalkozol, ha ilyen telepítésén töröd a fejed.
Olvass tovább, és tudd meg, hogyan zajlik a telepítés folyamata!

 

Napelem rendszer tervezés Pécs környékén: megmutatjuk, hogyan zajlik

A napelem rendszerek kiépítése természetesen szakértői feladat. Mindenképpen szükséged lesz arra, hogy szakemberrel konzultálj, ugyanis az első elvégzendő lépés egy helyszíni felmérés, melynek célja, hogy megállapítsák, lehetséges-e telepíteni napelemet a házadra.
A következő szempontokat fogják ellenőrizni:

  • tető állapota: a tető strapabíró mivolta kritikus pont, ugyanis meg kell tudnia tartani a napelemek okozta többletsúlyt, ráadásul ezt olyan stabilan kell ezt tennie, hogy szélsőséges időjárás esetén (pl. heves széllökések) is biztonságos legyen az építmény.
  • tető mérete: ne feledjük, hogy a napelemeknek van egy adott mérete, melyet nem lehetséges átszabni. Egy 4-5 kW-os rendszer például már 20-25 nm helyet is igényelhet, így a tető méretét is ellenőrizni szükséges.
  • tájolás: a tető tájolása, vagyis az, hogy mely égtáj felé tekint, fontos szempont. Ideális esetben déli, dél-keleti vagy dél-nyugati fekvés szükséges ahhoz, hogy a napelemek a teljesítményük maximumát tudják produkálni.
  • tető borítása: fontos tudni, hogy napelem rendszert csak zsindely-, cserép- és lemeztetőre lehetséges felszerelni. Ennek oka a stabilitásban keresendő. A pala vagy onduline tetőkre nem lehetne úgy felszerelni a paneleket, hogy azok 30-40 éven át stabilak maradjanak.
  • elektromos hálózat: a tető mellett a belső elektromos hálózat igényel még nagy körültekintést. Áramtermelő rendszert csakis korszerű mérőberendezéssel ellátott hálózatra lehetséges kötni, továbbá a vezetékek állapota sem elhanyagolandó. A régi, alumíniumból készült vezetékek biztosan nem megfelelőek egy napelem rendszer telepítéséhez.

 

Mit tehetek, ha nem alkalmas a házam napelem telepítésére?

A szakemberek azért vannak, hogy segítsenek megvalósítani a céljaidat, így biztos lehetsz benne, hogyha van alternatív lehetőség, arról tájékoztatni fognak. Egy nem megfelelő mérőberendezés szabványosítására van például lehetőség, továbbá bizonyos esetekben a tetővel kapcsolatos problémákra is találhatunk megoldást.
Az egyik ilyen lehetőség az, ha nem a háztetőre, hanem valamely melléképület tetejére, vagy épp a földre helyezik el a rendszert egy speciális tartószerkezet segítségével. Ezek kiváló megoldások arra az esetre, ha például nem megfelelő a tető tájolása, vagy nem elegendő a használható felület.

 

Napelem Pécs környékén: legyen Tied a következő!

A napelemek telepítésére már Neked is van lehetőséged, mi pedig ehhez szakértői segítséget nyújtunk. A helyszíni felmérés nálunk ingyenes, ugyanis tisztában vagyunk vele, hogy az első, mindent megelőző lépésben nem lenne fair pénzt kérni. Ha lehetséges a rendszer telepítése, és úgy döntesz, hogy belevágsz a folyamatba, akkor a lehető legjobb kezekben leszel!
Hisszük, hogy a jó munka olyan, melyet mi magunk, a saját otthonukban is szívesen látnánk viszont, így ennek megfelelően szerelünk fel minden napelem rendszert. A telepítést 1 nap alatt megoldjuk, ezzel is csökkentve a Téged érintő terheket, továbbá a fizetésre csak a kész munka átadása után kerül sor.

Hívj minket bátran, és legyen a Tied a következő napelem Pécs városában!

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!