SOFAR SOLAR inverter

Ki az a SOFAR SOLAR?

A SOFAR SOLAR a világ 5. legnagyobb hibrid napelem inverter gyártója, amely hatalmas teljesítmény olyan nagy múltú konkurensek mellett, mint a Huawei, az SMA, vagy a Toshiba. A SOFAR SOLAR sikerének egyik legnagyobb titka az innováció. Ez a cég volt az, amely a világon először képes volt 20 kW-os hibrid napelem invertert előállítani és ez az a cég, az iparágban egyedülálló módon, amely munkaerejének 30%-a a kutatás és fejlesztés (K+F) területén dolgozik.

A napelem inverter szerepe

Habár egy napelemről első ránézésre megmondjuk, hogy mi az és mi célt szolgál, egy inverter esetében sokan már gondban lennének. Pedig a napelem inverter szerepe legalább annyira fontos, mint magának a napelemnek. Ez az egység az, amely a napelem által megtermelt alacsony feszültségű egyenáramot (DC) a háztartási gépek és eszközök működtetésére alkalmas, nagyfeszültségű váltóárammá (AC) képes átalakítani.

sofar_napelem_inverter

A SOFAR napelem inverter előnyei

1. Névleges +10% AC kimeneti teljesítmény!

A napelem inverterek kimeneti teljesítményét háztartási felhasználás esetén AC kW-ban adják meg. Vegyünk egy SOFAR napelem invertert, amely a teljesítmény-megjelölés alapján 20 kW teljesítményű váltóáramot képes előállítani. Ez az inverter egyedülálló tulajdonságának köszönhetően azonban bizonyos feltételek mellett, +10%, azaz ez esetben 22 kW AC kimeneti teljesítményt is képes biztosítani.

2. 150% DC/AC arány

A napelem inverterek egyik tulajdonsága, hogy anélkül, hogy az inverterekben kárt tennénk, több napelem panelt is rájuk tudunk kötni, mint amennyiből elektromos áramot tudnak előállítani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 10 kW kimeneti váltóáramot előállító inverterre nyugodtan rá lehet kötni egy 12 kWp (p = „peak,” azaz ebben az esetben csúcsteljesítményű) napelemet.
A SOFAR napelem inverter ezt az arányt is képes túlszárnyalni. A már említett 20 kW-os inverterére akár 30 kW csúcsteljesítményű napelem-rendszert is rá lehet csatlakoztatni!

3. Aszimmetrikus működés

Aki 2022. október 31. után adott le csatlakozási igényt túltermelt elektromos áram hálózatba történő visszatáplálására, az a rendszer kiépítését követően a visszatáplálási korlátozás miatt egy ideig még nem teheti ezt meg.
Szimmetrikus működés esetén, mivel a rendszerünk a megtermelt extra mennyiségű elektromos áramot nem tudja visszatáplálni, ezért az inverter a legkisebb energiaigényű fázis fogyasztási mértékére állítja be a többi fázis fogyasztását is, így gyakorlatilag is elképzelhető, hogy a fázisok együttes fogyasztásának a mértéke kisebb lesz a valós fogyasztásunknál. Ez mindenképpen gazdaságtalan, mert egy részről a többlet energiát termelő fázisról nem tudunk visszatáplálni, másrészről pedig, ha az így beállított fogyasztás kisebb, mint a valós felhasználásunk, akkor elektromos áramot kell vásárolnunk.
A SOFAR napelem inverter azonban képes az aszimmetrikus működésre. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt energia eloszlik a fázisok között, így csak akkor kell többlet villamos energiát vásárolnunk, ha a rendszerünk valóban nem képes a fogyasztáshoz szükséges mennyiségű áramot előállítani.

4. Valósan 3 fázisú beépített backup rendszer

A SOFAR napelem inverter esetében ez azt jelenti, hogy az inverterhez akkumulátor szigetek csatlakoztathatóak, amely éjszaka és áramszünet esetén is képes ellátni a háztartásunkat árammal, illetve mindezt akár 3 fázison is tudja biztosítani!

5. A SOFAR napelem inverter más gyártók akkumulátoraival is kompatibilis

Sok gyártó esetén csak saját, típusfüggő akkumulátorhoz lehet csatlakoztatni az invertert. A SOFAR napelem inverter esetén más akkumulátor szigetekkel is használhatóak, így ez az inverter választás sokkal inkább felhasználóbarát, és egy inverter akár 4 akkumulátor modult, egészen 20 kW kapacitásig képes vezérelni.

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!

És ez még nem minden!

A SOFAR napelem inverter lakossági kínálata 3 kW-tól a 24 kW-ig terjed.

A SOFAR SOLAR rendelkezik magyarországi régiós és garanciális ügyintézőkkel is.

A SOFAR napelem inverterei 10 év garanciával, hibrid inverterei 5 év garanciával rendelkeznek, ezeket azonban akár +10 és +5 évre is ki lehet bővíteni!

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 25 748 900

ugyfelszolgalat@stsolar.hu

2400 Dunaújváros, Neumann János u. 6.

Nyitva tartás

Hétfőtől – Péntekig
08:00 – 16:00

Hétvégén
– Zárva –

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

15 + 11 =