Napelem kalkulátor – Mekkora teljesítményű rendszer kell nekem?

Az ST Solar napelem kalkulátor segítségével pár percen belül kiszámolhatod, hogy a jelenlegi áramszámlád kiváltásához milyen teljesítménnyel rendelkező rendszert kell telepítenünk.

Egyszerűen mozgasd balról jobbra a csúszkát, és állítsd meg annál a számnál, amely megfelel az átlagos havi áramszámládnak.

Ezt a követően a napelem rendszer kalkulátorunk automatikusan feltünteti az éves számládat forintban, és ez alapján számolja ki a havi és éves áramfogyasztásod, kilowattórában (kWh).

Ez alapján kerül meghatározásra a napelem csúcsteljesítménye (kWp = kilowatt peak).

Havi áramszámlád (Ft)*

Ft
Éves áramszámlád
kWh
Havi áramfogyasztásod
kWh
Éves áramfogyasztásod
kWp
Szükséges rendszer mérete
* 200 000 Ft-nál magasabb havi áramszámla esetén kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

5 + 14 =

Mit jelent a napelem rendszer kalkulátornál a kWp érték?

Az ST Solar napelem rendszer kalkulátorában feltüntetett kWp érték jelzi azt a maximális teljesítményt, amit egy napelem ideális körülmények között tud elérni. Ez alapján lehet kiszámolni azt is, hogy mennyi időn belül várható a rendszer megtérülése.

A napelem teljesítményét az ingatlan teljes környezete befolyásolhatja, mint például a tető dőlésszöge, a tetőfedés típusa, az ingatlan tájolása, de akár a környékbeli fák, kémények, vagy a szomszéd háztető.

Ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy a napelem kalkulátor által megadott értékek becslésjellegűek, amik a tájékozódást segítik elő. Az, hogy valóban mekkora teljesítményű rendszerre van szükséged, csakis a szakszerű helyszínfelmérés alapján dőlhet el, ami az ST Solar esetében teljesen ingyenes.

Kérdés esetén fordulj bátran szakértő csapatunkhoz: kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot!