Napelem Balatonfüred

Minőségi napelem Balatonfüred környékén

A napelemek soha nem voltak még ennyire népszerűek, mint manapság. Ezt tökéletesen mutatja az a tény is, hogy egyre több napelemes rendszer épül ki Balatonfüreden és térségében. A gyors terjedésnek nyomós oka van: jelenleg ez a legjobb megújuló energiaforrás, mely jelentős anyagi terheket vesz le a vállunkról hosszútávon.

Olvass tovább, és tudd meg, mennyire jól jársz, ha beruházol egy napelemes rendszerrel!

 

Napelem telepítés Balatonfüred térségében: mitől éri meg?

A napelemek amellett, hogy védik a környezetünket, számos előnnyel szolgálnak számunkra. Ezek közül az egyik legnyomósabb az anyagi oldal: a napelemes rendszerekkel kiiktathatók a havi villanyszámlák, melyek által minden egyes hónapban több pénz maradhat meg a házikasszában. Emellett függetlenséget is biztosítanak, hiszen a beüzemelést követően nem kell az áramszolgáltatóra hagyatkozni az energiaellátást illetően. Ezzel, nem csak hosszú távon kíméljük meg magunkat az energiaár-változás kellemetlenségeitől, de szigetüzemű napelem rendszer esetén áramszünet idején sem lesz gondunk az áramellátással.

További előny, hogy a napelemek olyan helyeken is képesek elektromos áramot szolgáltatni, ahol a központi szolgáltató nem. Nyaralók, tanyák, mezőgazdasági létesítmények ideális megoldása lehet a napelemes rendszer.

 

Milyen típusú napelemes rendszerek léteznek?

Természetesen napelem rendszerből sem csak egyféle létezik. A leggyakoribb megoldást a tetőre szerelt panelek képviselik, ezt láthatod a legtöbb családi házon is. Ezek összeköttetésben állnak a szolgáltatóval, és egyfajta adok-veszek folyamat lebonyolítására adnak lehetőséget: ha a felhős idő miatt kevesebb áramot tud termelni a rendszer, a szolgáltató pótolja a szükséges áramot, viszont többlettermelés esetén a napelem a hálózatra táplálja a „felesleges” energiát.

A második típus a szigetüzemű rendszer, melyet a korábban említett, kieső helyeken álló ingatlanok ellátására alkalmaznak elsősorban. Ilyenkor egy korszerű akkumulátoros rendszer tárolja a megtermelt áramot, így borús időben és éjszaka is zavartalan az ellátás.

A harmadik típust az ún. hibrid rendszerek képviselik, melyek az első két verzió kombinációjaként képzelhetők el.

 

Milyen teljesítményű rendszerre van szükségem?

Biztosan hallottál már 3-4-5 kW-os rendszerekről, de akár a 8-9 kW-os kifejezés is ismerős lehet. Nem gond, ha nem tudod pontosan, melyik mit takar, és mire elegendő. A helyszíni szemle során a fogyasztási szokások felmérésével munkatársaink látni fogják, mennyi áramot használsz átlagosan, és a kiépítendő rendszer teljesítményét ehhez fogják igazítani. Annak érdekében, hogy egy kicsit világosabb legyen számodra a kép, jó kiindulópont lehet az az infó, hogy az átlagos háztartások energiaszükségletét általában 4-5 kW teljesítményű rendszerek tudják hatékonyan biztosítani.

 

Napelem rendszer kiépítés Balatonfüreden – segítünk megtalálni a legjobb megoldást

Nem kell aggódnod, ha nem tudod, számodra milyen típusú rendszer lenne megfelelő. Szakembereinknek az a dolga, hogy ezt megállapítsák. Ezt segíti elő a helyszíni szemle, melynek során fizikai paraméterek mellett felmérik a fogyasztási szokásaidat is, melyek összességéből a szakértők könnyedén meg tudják mondani, milyen típusú és teljesítményű rendszerrel lehet gondtalan életed.

 

Profi napelem rendszer tervezés Balatonfüred térségében

Ha szeretnéd kihasználni a napelemek adta előnyöket, akkor ne keresgélj tovább – mi állunk rendelkezésedre! Hosszú évek tapasztalata áll a hátunk mögött, és szerencsére az elégedett ügyfeleinket már összeszámolni is nehéz lenne. Ha megtisztelsz minket a bizalmaddal, cserébe magas minőségű paneleket, profi és precíz munkát kapsz a megbízhatóság mellett.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, használd ki a lehetőséget! 

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!