Sharp napelem panel

SHARP napelem panelek

A SHARP napelem panelek népszerűek az elektronikai termékek piacán – az 1912-ben alapított vállalkozás már bő hat évtizede foglalkozik napelemek fejlesztésével. Ezen a területen egészen 1997-ig egyeduralkodónak számított és fennállása alatt már több, mint 50 millió (!) napelem modult állított elő. Így, ha létezik vállalat a napelem panelek piacán, amelynek neve egyet jelent a csúcstechnológiás és innovatív modulokkal, akkor a SHARP-ra egészen biztosan igaz az állítás.

A Sharp napelem panel kínálat

A Sharp ugyanúgy kínál polikristályos, és monokristályos, illetve lakossági, kereskedelmi, vagy szabadföldi telepítésű napelem modulokat 250 Wp és 300 Wp között. Folyamatosan halad a korral, és a legfrissebb technológiákat vegyíti több évtizedes tapasztalatával. Ez az alaposság mutatkozik meg a tesztelésben is, minden újonnan bevezetett technológia tüzetes ellenőrzésen esik át, hogy a modellek hosszú élettartama biztosított lehessen, illetve az IEC szabványnál is szigorúbb előírásokkal ellenőrzi a kész termékeket.

sharp napelem panel

Sharp napelem panel szerepe

A napelem panelek feladata a beérkező Napsugarak energiáját elektromos energiává alakítani. A cellák jellemzően szilíciumból készült belső rétege elnyeli a Napenergiát, mely folyamat során elektronok szabadulnak fel, mozgásuk pedig feszültséget generál. Ezt a feszültséget a panel mélyebb rétegeiben futó vezetők, illetve félvezetők gyűjtik magukba és továbbítják a napelem rendszerben.

A SHARP napelem panelek előnyei

1. Csökkentett ellenállási veszteség

A NU-JC SHARP napelem panel sorozat modelljei úgynevezett félcellás modulok, azaz a cellák két egyenlő részre vannak osztva. Ezzel az egyes cellánként generált energiát ugyan megfelezik, viszont az ellenállási veszteségek nagyjából 75%-kal csökkennek a cellák és a modul szintjén egyaránt.

2. Kisebb energiaveszteség

Emellett pedig panelenként a cellák számát duplázzák, így összességében nézve energiaveszteséggel sem kell számolni. Ebből a felhasználók számára tapasztalható fő előny pedig a 2-3 %-kal magasabb modulteljesítmény lesz. Valamint a panelek hosszabb élettartama, a megoldás ugyanis csökkenti a cellák hőmérsékletét, így alacsonyabb az úgynevezett hot spot kockázat. 

3. Magasabb hatásfok

A 9 gyűjtősínes technológiának köszönhetően a panelek megbízhatóbbak, alacsonyabb sorozat-ellenállással és nagyobb hatékonysággal működnek. A modulok hatásfoka egyes típusok esetében akár 20,0 % is lehet, de ez az érték a széria legalacsonyabb teljesítményét nyújtó NUJC360B modellje esetében is 19,46%. 

4. Jobb árnyékolási teljesítmény

Szintén a nagyobb hatékonyságot segíti a SHARP innovatív megoldása, melynek köszönhetően a NU-JC sorozat monokristályos moduljai úgynevezett „passzivált kibocsátású hátsó érintkezős” PERC cellákkal kaphatók. Alacsonyabb belső veszteséggel és jobb árnyékolási teljesítménnyel képesek működni, a félcellás modulok ugyanis akkor is képesek az 50%-os teljesítményt nyújtani, ha valamelyik felükre árnyék vetül.

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!

A Sharp vállalat

A cég több, mint 150 millió prémium minőségű fotovoltaikus napelem panelt értékesített már világszerte, ami többezer nemzetközi napenergia ügyfelet jelent. Az értékesítést európai irodájából végzi, a közvetlen ügyfelek pedig helyi kivitelezőkön keresztül juthatnak hozzá a Sharp élvonalbeli termékeihez. A vállalat pénzügyi stabilitását jelzi, hogy már 2015-ben felkerült a Tier 1-es besorolású napelem vállalatok listájára, így a jótállás esetleg szükséges teljesítésére is magabiztosan alapozhatsz. 

Sharp napelem garancia

Általánosan elmondható, hogy a napelem panelek teljesítménye az évek során fokozatosan csökken. Az említett, többszörösen magas elvárásoknak köszönhetően azonban a Sharp napelem modulok akár 30 évig is kimagasló teljesítményt nyújtanak, hatásfokuk kiemelkedően magas, akár 18,3%-os. Éppen ezért a Sharp 10 éves termék, és 25 éves folyamatos teljesítmény garanciát vállal termékeiért.

Melyik Sharp napelem panelre van szükséged?

Felmérésünk során mindig megvizsgáljuk, mik a telepítési helyszín korlátai, és mik a te igényeid. Ennek megfelelően ajánlunk napelem panelt is. Ha szeretnéd tudni, szakértőink szerint a te esetedben melyik lenne a legideálisabb, kérj ajánlatot!

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 25 748 900

ugyfelszolgalat@stsolar.hu

2400 Dunaújváros, Neumann János u. 6.

Nyitva tartás

Hétfőtől – Péntekig
08:00 – 16:00

Hétvégén
– Zárva –

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

10 + 5 =