Napelem Dombóvár

Már elérhető a napelem Dombóváron is!

A jelenlegi energiaárak mértéke és azok hektikus ingadozása mellett a saját forrásból származó, megújuló energiára támaszkodó elektromos áram termelés egyre népszerűbb hazánkban is. A lehetőség, hogy rendszer- és árfüggetlenek lehetünk, miközben folyamatosan és megbízhatóan el tudjuk látni magunkat a szükséges elektromos árammal, egyre kecsegtetőbb alternatíva.

Napelem Dombóváron? Természetesen! Olvass tovább!

napelem_dombovar

 

Egyszerű telepíthetőség és gyors megtérülés

Manapság egy napelem-rendszer telepítése már korántsem akkora kihívás, mint 10 vagy akár 5 évvel ezelőtt, nem csoda, hogy lépten-nyomon annyi napelemes házzal találkozunk. Emellett a beruházás már önköltségen is 8-10 éven belül, állami támogatás igénybevételével pedig akár sokkal hamarabb is megtérülhet.

Amennyiben kérdésed lenne a megtérülésről vagy az éppen aktuális támogatások elérhetőségével kapcsolatban, az ST SOLAR készséggel áll a rendelkezésedre!

Energiafüggetlenség napelemmel Dombóváron és környékén

A telepítés egyszerűsége és a gyors megtérülés miatt a napelem-rendszerek az elmúlt évek során hamar a hagyományos villamos energia-vételezés alternatívájá váltak. Egy professzionálisan kiépített és optimálisan működő rendszerrel nemcsak olyan ingatlanok áramellátását tudjuk biztosítani, amelyek hagyományos úton nehezebben elérhetőek, hanem az ingadozó energiaárak mellett, hosszú távon, akár az elkövetkező 30-40 évben is biztosítani tudjuk ezek folyamatos és megfelelő mértékű áramellátását!

Telepítési feltételek

A függetlenség eléréséhez azonban több feltételt is figyelembe kell venni. Lássuk hát, melyek ezek közül a legfontosabbak!

Az első, hogy fizikailag hová kívánjuk telepíteni a rendszert, ezért a felszerelést megelőzően az arra kiszemelt épület tetőszerkezetének állagát, valamint falazatát is statikai vizsgálat alá kell vetni, hogy biztosan elbírja-e majd az akár évtizedeken át tartó terhelést is.

A második szempont az elhelyezkedés. Fontos, hogy olyan felületet találjunk a napelemek számára, ahol optimálisan tud rájuk esni a fény. A megfelelő tájolás, illetve az olyan teljesítménycsökkentő tereptárgyak megléte, mint az árnyékot vető szomszédos épületek vagy fák mind-mind teljesítményt befolyásoló tényezőként lépnek fel.

A már meglévő elektromos hálózat teherbírása is kulcsfontosságú szempont. Amennyiben elavult rendszerről beszélünk, úgy a biztonság és a teljesítmény optimális kihasználása érdekében mindenképpen számításba kell venni a vezetékezés felújítását. Ez ugyan plusz költségként léphet fel, azonban a napelem-rendszer által nyújtott megnövekedett teljesítmény-leadás szempontjából mégsem elhanyagolható szempont.

A negyedik fő szempont a fogyasztási szokásaink. Ezzel kapcsolatban érdemes kicsit előrelátónak lenni, mivel nem biztos, hogy 10 év múlva is ugyanazt a mennyiségű elektromos áramot fogjuk fogyasztani, mint most. Érdemes tehát már eleve kicsit nagyobb kapacitású, illetve bővíthető rendszer kiépítésén gondolkodni!

Telepíts napelemet Dombóváron!

Az egyetlen döntés, amit meg kell hoznod, hogy szeretnéd-e napelemes rendszerrel termelt elektromos árammal ellátni családi házadat, gazdaságodat vagy céged ipari épületeit. A többit nyugodtan rábízhatod az ST SOLAR-ra! Mi a tervezéstől, a támogatás megszerzésén és a rendszer kiépítésen keresztül, a garanciális karbantartásig végig az úton fogjuk a kezed!

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél belevágni a telepítés folyamatába, keress minket bizalommal!

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!