Napelem Székesfehérvár

Töretlen népszerűségnek örvend a napelem Székesfehérváron is!

A napelem-rendszerek az egész ország területén gombamód szaporodnak. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy mára ezek a rendszerek elértek a technológiának arra a szintjére, ahol mind árban, mind pedig hatékonyságban képesek felvenni a versenyt a hagyományos villamosenergia-szolgáltatással.

Szeretnél többet is megtudni, miért érdemes telepíteni napelemet Székesfehérvárra? Olvass tovább! 

napelem_szekesfehervar

A napelem-rendszer előnyei

A modern napelem-rendszerek minden olyan előnnyel rendelkeznek, amivel a hagyományos közüzemi szolgáltatás, viszont számos olyan tulajdonságuk is van, amelyekkel versenyelőnyre tesznek szert. Lássuk hát, mivel nyújt többet egy napelem-rendszer!

Anyagi előnyök

A modern napelem-rendszerek kiépítésénél már akár 8-10 éves megtérülési idővel is számolhatunk. Ezt a folyamatot tovább gyorsíthatjuk, ha állami támogatást is igénybe veszünk. Ilyen megtérülési ráta esetén már karnyújtásnyi távolságba kerül a valóban ingyenes elektromos áram!

Amennyiben az aktuális támogatásokról szeretnél többet megtudni, lépj kapcsolatba az ST SOLAR-ral!

Függetlenség a közüzemi áramszolgáltatástól

A „legegyszerűbb” napelem-rendszer is képes – optimális időben – rendszerfüggetlenné tenni ingatlanunkat a közüzemi szolgáltatótól. A komolyabb rendszerek pedig már vissza is tudják táplálni, de akár el is tudják raktározni az extra mennyiségként megtermelt elektromos áramot.

Mindez a jelenlegi energiapiaci helyzetet tekintve igencsak tetemes költség és szolgáltatás-biztonsági előnyökkel is jár.

Környezettudatosság

A napelemmel történő energiatermelés semmilyen szempontból sem terheli a környezetet. Optimális időben a napsugárzás több mint elégséges energiát biztosít és ezt bizonyos napelem-rendszerek el is tudják tárolni. Így éjszaka vagy rossz idő esetén sem kell azon aggódnunk, hogy áram nélkül maradunk.

Rugalmas kiépíthetőség

Manapság napelem-rendszereket bárhol ki lehet építeni. Mivel sokunk városban és falvakban lakik, így a tetőre szerelhető rendszerek azok, amelyek elsőre eszünkbe juthatnak, de léteznek napelem-szigetek is, amelyek távol az agglomerációtól is képesek lakóingatlanokat, gazdaságokat vagy ipari létesítményeket is energiával ellátni. A napelem-rendszerek e tulajdonságának köszönhetően a kiépített közüzemi hálózattól függetlenül is elektromos áramhoz juthatunk!

A napelem-rendszer kiépítésének feltételei

Ahhoz, hogy a napelem-rendszerek előnyeit maradéktalanul ki tudjuk használni, néhány alapvető feltételnek meg kell felelni. Nézzük meg mik is ezek!

Az ingatlan teherbírása

Amennyiben a napelem-rendszer alapját egy ingatlan fogja képezni, úgy a prioritások közé tartozik az ingatlan tetőszerkezetének, illetve falazatának a statikai átvizsgálása, mivel ezeknek a tartószerkezeteknek akár több évtizeden keresztül is el kell bírniuk a napelem-rendszer súlyát.

Vezetékezés

A rendszer által produkált megnövekedett teljesítményt az elavult, illetve nem megfelelően kiépített vezetékezés nagy valószínűséggel nem bírja el. Ezért, ha rendszertelepítésen gondolkozol, akkor ennek a felújítási költségeivel is feltétlenül számolnod kell!

Tájolás

Ahhoz, hogy a rendszer optimális mennyiségű elektromos áramot tudjon termelni, egyrészt fontos annak a tájolása, másrészt, hogy ne legyenek olyan teljesítménycsökkentő, árnyékot vető tereptárgyak a közelben, mint amilyenek a szomszédos épületek vagy fák.

Fogyasztási szokások

Napelem-tervezés esetén nemcsak az aktuális áramfogyasztásunkat kell szem előtt tartani, hanem a lehetőségeket, terveket is. Ajánlatos a rendszert túltervezni, nehogy a későbbi esetlegesen megnövekedett igényt meglévő rendszerünk már ne tudja kiszolgálni!

Terveztess napelemet Székesfehérváron!

Ha már megszületett benned az elhatározás, kérdésed lenne, vagy esetleg további információra lenne szükséged, akkor lépj kapcsolatba az ST SOLAR-ral!

Keress minket bátran, ha napelem rendszer kivitelezésén gondolkozol Székesfehérváron vagy környékén!

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!