SolarEdge inverter

SolarEdge napelem inverterek

A SolarEdge napelem inverterek piacvezetőnek számítanak az intelligens energia technológia területén. A vállalat elkötelezett a folyamatos mérnöki fejlesztések és az innováció mellet, ezt a szemléletet tükrözik az általuk gyártott termékek is, például történetesen hozzájuk fűződik az úgynevezett okos inverterek létrehozása.

A SolarEdge inverter szerepe a napelem rendszerben

Az inverter a napelem rendszer lelke, mégis jóval kevesebben tudják, milyen fontos funkciót lát el, mint a napelem panelek esetében. A panelek által megtermelt áram ugyanis önmagában nem alkalmas arra, hogy a háztartásban használjuk. Az inverter feladata az, hogy váltóárammá alakítsa, melyet már bátran köthetünk a hálózatba. Emellett az inverter vezérli és felügyeli is a napelem paneleket, működésükről adatokat szolgáltat, és esetleges hibajelentéseket küld. Az információk az inverterhez tartozó mobil applikáción keresztül jelennek meg neked.

solar edge inverter

A SolarEdge inverter előnyei

1. Teljesítmény optimalizálás

Technológiájuk újszerűsége (röviden) abban áll, hogy a hagyományos napelem panelek sorba kötött rendszereket alkotnak, akárcsak a karácsonyfa izzók. Ha egy izzó kiesik a sorból, a többi sem világít. Hasonlóan a napelemeknél is, ha valamelyik modul teljesítménye lecsökken, akkor a többi is csak ezen a szinten képes teljesíteni.

A SolarEdge által gyártott inverterek esetében viszont minden napelem panel mögé egy optimalizáló modul kerül, ami panel szinten optimalizálja a teljesítményt – ha valamelyikre árnyék vetül vagy szennyeződés éri, az emiatt bekövetkezett teljesítménycsökkenés nincs hatással a rendszer többi elemére.

2. Monitorozható teljesítmény

A teljesítmény optimalizálók segítségével egyedileg monitorozható valamennyi SolarEdge modul teljesítménye, így sokkal könnyebben lokalizálhatók az esetleges meghibásodások, amely jelentősen leegyszerűsíti az inverter karbantartását. Ráadásul a rendelkezésre álló lehetőségeket is segítenek maximálisan kihasználni, ugyanis különböző dőlésszögű, tájolású, teljesítményű vagy akár márkájú modulok is együttesen alkalmazhatók. 

3. Kültéri és beltéri telepítés egyaránt lehetséges

Az IP65 szabványnak történő megfelelésüknek köszönhetően a SolarEdge napelem inverterek ellenállnak a nagy nyomású vízsugár behatolásának és az 1 mm-nél kisebb szilárd tárgyaknak is, így a kültéri és beltéri telepítés egyaránt lehetséges, amely a kis méretnek és a könnyű súlynak köszönhetően kifejezetten egyszerűen kivitelezhető. Magas, 97,6%-os hatásfokon üzemel fix transzformálási feszültség mellett.

4. Beépített távfelügyeleti rendszer

 Az internet kapcsolat Etherneten vagy WLAN-on keresztül a SolarEdge inverter alapfelszerelésének része, akárcsak a beépített távfelügyeleti rendszer: ennek használatával távolról, külön – külön is nyomon követhető az egyes modulok teljesítménye, a rendszer pedig enélkül is, bármilyen meghibásodás észlelése esetén automatikusan e-mail értesítést küld.

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!

A SolarEdge története

A SolarEdge Technologies többek között fotovoltaikus technológiával, rendszerfelügyelő szoftverekkel és energia optimalizálókkal foglalkozik. A 2006-ban alapított izraeli központú cég hamar erős pénzügyi stabilitásra tett szert. Sikertörténetében olyan együttműködésekkel büszkélkedhet, mint a Tesla Motors, miközben fejlesztések terén sincs oka szégyenkezésre. 

Melyik SolarEdge inverter való neked?

A megfelelő SolarEdge inverter kiválasztása nagyrészt szakmai kérdés, melyben szívesen nyújtunk neked segítséget. Helyszíni szemlénk során megvizsgáljuk, mik a telepítés korlátai, és megbeszéljük veled, milyen igényeid vannak. Ezek alapján készítünk tervet és javaslunk konkrét inverter típust is. Keress minket! Örömmel segítünk!

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 25 748 900

ugyfelszolgalat@stsolar.hu

2400 Dunaújváros, Neumann János u. 6.

Nyitva tartás

Hétfőtől – Péntekig
08:00 – 16:00

Hétvégén
– Zárva –

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

6 + 12 =