Napelem Siófok

Egyre népszerűbb a napelem Siófokon!

A napelemes-rendszerek napjainkban a virágkorukat élik hazánkban. Környezettudatossági, anyagi és függetlenségi szempontból is egyre többen választják ezt a megújuló energiaforrást szemben a hagyományos villamosenergia-ellátással. És nem véletlenül!

Tudni szeretnéd, hogy miért érdemes telepíteni napelemet Siófokon és milyen napelem típusokban gondolkodhatsz? Olvass tovább és kiderül!

Miért éri meg a napelem Siófokon is?

napelem_siofok

Egy napelem-rendszer kiépítése számos előnnyel jár a hagyományos villamos áram-vételezéssel szemben. Nézzük tehát, melyek ezek közül a legfontosabbak!

Rendszerfüggetlenség
 A napelem-rendszer kiépítését követően, bizonyos típusok esetén, nyugodt szívvel lecsatlakozhatunk a közüzemi ellátórendszerről, így teljes mértékben függetleníteni tudjuk magunkat mind anyagi, mind pedig ellátás-minőségi szempontból.

Anyagi előnyök
Napjaink ingadozó energiaárai mellett is folyamatosan, a megtérülés arányában, egyre kedvezőbb áron juthatunk hozzá az általunk megtermelt áramhoz. Már az önköltséget figyelembe véve is 8-10 év alatt megtérülhet a beruházás. Állami támogatás igénybevétele mellett pedig ennek az időtartamnak akár töredéke alatt is!

Környezetvédelem
A napelemek működésük során nem terhelik a környezetet, nem bocsájtanak ki szennyezőanyagokat. A Nap energiájából, a rendszer méretének figyelembevétele mellett, szinte korlátlanul juthatunk hozzá tiszta elektromos áramhoz, amelyet egyes napelem-rendszerek esetén még tárolni is tudunk!

Állami támogatás lehetősége
Az állami támogatások feltételrendszere és elérhetősége állandó jelleggel változik. De szinte folyamatosan elérhetőek, ami azt jelenti, hogy a szükséges feltételek megléte mellett, sokkal kisebb önköltségi ráfordítással és nagyobb megtérülési rátával számolhatunk állami segítség mellett. Így napelem-rendszerünk már akár rövidtávon is nyereséget tud produkálni!

Amennyiben az állami támogatás is opcióként merülne fel, úgy az ST SOLAR segítségére ezen a területen is nyugodtan számíthat!

Napelem típusok

Milyen típusú napelem-rendszerekkel lehet a fent említett az előnyöket kihasználni? Lássuk hát a főbb megoldásokat!

Tetőre szerelhető panelek
Ezek a leggyakrabban használt és egyben legkedveltebb típusok. Ezeket a rendszereket első sorban kiegészítő áramellátásra tervezik. Mivel ugyan napos időben tökéletesen tudják fedezni a szükséges árammennyiséget, borús időben az ingatlan áramellátásához mégis szükség lehet szolgáltatói segítségre.

Napelem szigetek
Ezeket a napelem-rendszereket rendszerint a lakott területektől távol építik ki, mivel telepítésük meglehetősen helyigényes. Az itt megtermelt áram egy része azonnali felhasználásra kerül, az extra mennyiségű áramot pedig a rendszer akkumulátorokban tárolja el későbbi felhasználásra.

Hibrid rendszerek
Ezek a rendszerek az előző két rendszer kombinációját képviselik, mivel lehetőség van a megtermelt extra mennyiségű áramot a hálózatba visszatáplálni, de a fényszegény időszakokra gondolva, akkumulátorokba is el tudjuk tárolni azt.

Járatlan vagy a napelem-rendszerek világában? Semmi gond, az ST SOLAR szakemberei önköltségen kiszállnak, felmérik a terepet és ajánlatot is adnak!

Tervezés

napelem_rendszer_siofok

Amennyiben komolyan fontolgatod, hogy napelem-rendszert építetsz ki Siófokon, akkor a legjobb helyen jársz! Az ST SOLAR a tervezéstől és a pályázatkereséstől kezdve, a kivitelezésen át, a garanciális szervizelésig az egész folyamatot átfogja és végig vezet az úton.

Amennyiben kérdésed merülne fel vagy további információra lenne szükséged, bátran lépj velünk kapcsolatba!

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!