SMA inverter

SMA napelem inverterek

Az SMA háromfázisú inverterek két modellje, a Sunny Boy és a Sunny Tripower a napelem rendszer „szíveként” megbízhatóan és magas hatékonysággal alakítják át a panelek által generált egyenáramot normál váltóárammá a háztartási használathoz. 

Mi az SMA inverter funkciója?

Az inverter összetett feladatokat lát el a napelem rendszerben. Elsődleges funkciója, hogy a panelek által megtermelt egyenáramot váltóárammá alakítsa, melyet már a háztartásban is nyugodtan használhatunk. Másfelől az inverter az az eszköz, ami a panelek működését felügyeli, és erről adatokat is szolgáltat a hozzá kapcsolódó mobil alkalmazásnak.

Az SMA inverter előnyei

1. Árnyékban is maximális teljesítmény

Az úgynevezett ShadeFix technológiának köszönhetően az SMA inverterek akkor is képesek a maximális teljesítményre, ha egy-egy napelem modul árnyékolva lenne. 

A kifejezés egy olyan, az inverterbe integrált szoftveres megoldást jelent, amellyel a készülék folyamatosan monitorozza a panelokat, hogy azonosítsa az adott helyzetben legjobb teljesítményű működési pontot. Ezáltal pedig biztosítva, hogy az inverter mindig a lehető legjobb energiaellátást biztosítsa árnyékolt körülmények között is.

2. Automatikus vezérlés

Az SMA inverterek, követve a legújabb trendeket, nem rendelkeznek kijelzővel, kizárólag Wifi kommunikációt használnak a beállításhoz és a felügyelethez. A rendszer fontos összetevője az ingyenes online felügyeleti csomag, az SMA Sunny Portal. Segítségével átlátható módon és egyszerűen nyomon követhető a rendszer működése és az energiahasználat. Lehetővé teszi az automatikus vezérlést, hogy az inverter a lehető legjobban hasznosíthassa a panelek által megtermelt napenergiát. 

3. Intelligens napelem rendszer

A fizetős kategóriába tartozó Sunny Home Manager 2.0 segítségével pedig egy olyan intelligens rendszer jöhet létre az SMA inverterekkel, amely például az online időjárás-előrejelzés és a fogyasztási szokások elemzése alapján úgy pontosan tudja előre, mikor lesz elérhető sok napenergia és melyik lesz a megfelelő időpont a mosógép beindítására.

4. A napenergia akkumulátorokban tárolható

A napenergia viszont így sem mindig áll rendelkezésre, amikor szükség van rá: adott esetben este, amikor szükség lenne rá az elektromos autó töltéséhez. Hogy ne kelljen ilyen helyzetekben drága hálózati áramot vásárolni, arról az SMA Sunny Boy Storage akkumulátoros inverter gondoskodik. Lehetővé teszi a napenergia akkumulátorokban történő tárolását, amely akkor is rendelkezésre áll, amikor nem süt a nap vagy éppen az elektromos hálózat hibásodik meg.

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!

Az SMA Solar Technology története

A német SMA (System, Mess and Anlagentechnik) Solar vállalatot 1981-ben, a németországi Niestetalban alapították. Mára már több, mint 18 országban tart fenn képviseletet és vagy 3000 alkalmazottat tart el. A fotovoltaikus rendszerek vezető specialistájaként számos díjat és elismerést tudhat magáénak, mint az Intersolar díj. A lehető legkorszerűbb megoldásokat építi be termékeibe, nem véletlen, hogy a legtöbb inverterekhez kapcsolódó innováció és szabadalom az SMA nevéhez kötődik.

SMA inverter garancia

Alapesetben 5 év teljeskörű garancia jár minden SMA inverterhez, ami meghosszabbítható 10, 15, vagy akár 20 évre is.

Melyik SMA invertert válaszd?

Az SMA inverterek közti választás leginkább szakmai kérdés, melyben természetesen segítséget nyújtunk a napelem rendszer tervezés során. Egyik első dolgunk felmérni a telepítés helyszínét, hogy lássuk, mik a korlátaink, és megbeszéljük veled, hogy te milyen igényeket támasztasz a leendő napelem rendszereddel szemben. Ezek alapján készítünk olyan tervet, melyben már konkrét inverter típusra teszünk javaslatot. Szakembereink szívesen segítenek a döntésben. Keress minket bármelyik elérhetőségünkön!

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 25 748 900

ugyfelszolgalat@stsolar.hu

2400 Dunaújváros, Neumann János u. 6.

Nyitva tartás

Hétfőtől – Péntekig
08:00 – 16:00

Hétvégén
– Zárva –

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

3 + 8 =