Napelem Baja

Hatékony napelem rendszer telepítés Baja környékén

A napelemes rendszerek manapság már nem számítanak elérhetetlen kellékek, sőt, talán soha nem volt még ilyen egyszerű hozzájutni. 

Vajon Te tudod, hogy milyen előnyöket nyersz a napelemek által? Tudod, milyen típusai vannak? 

Olvass tovább, és mindent megtudhatsz a napelem rendszer kiépítésről Baja környékén! 

napelem baja

 

Napelemes rendszerek adta anyagi előnyök 

A napenergiával történő energiatermelés (felhasználó szempontjából) elsődleges előnye az anyagiakban keresendő. A megfelelő körültekintéssel megtervezett rendszer képes teljes mértékben fedezni egy adott ingatlan áramszükségletét, ami által hosszútávon tetemes összegek spórolhatók meg, ugyanis nem szükséges áramot vételezni a szolgáltatótól. 

A kezdeti költségek hamar, 8-10 éves távlatban megtérülnek, így a napelemek a 30-40 év közötti élettartamuk jelentős részében szó szerint profitot termelnek számunkra. Mindezek mellett a függetlenség is pluszpont a napelemek listáján, ugyanis olyan helyszíneken is képesek az energia biztosítására, ahol egyébként a központi szolgáltató nem képes erre. 

 

Kézen fogva a környezettel: napelem rendszer kiépítés Baja városában 

A napelemek kapcsán mindenképpen meg kell említeni, mennyire környezetbarát energiaforrásnak minősülnek. Az elektromos áramot nulla károsanyag-kibocsájtás mellett termelik, így elterjedésük hosszútávon segíthet lassítani a globális időjárás-változás és környezetszennyezés problémáját. 

Lehet, hogy most azt gondolod, hogy egy ember választása nem jelent sokat a bolygónk számára, viszont ez nem igaz. Hosszútávon rendkívül sokat csökkentesz Földünk terhelésén, továbbá a jó példád akár még ragadós is lehet!

 

Napelemek: viszlát karbantartás!

Ugye örülni fogsz, ha azt mondom, hogy a napelemek nem igényelnek túl sok karbantartást? A minimális karbantartási igény egy remek pluszpont a rendszerek mellett: rendkívül ritkán kell majd a szerelőt felkeresned, ebben biztos lehetsz!

Ezt az előnyt a mozgóalkatrészek hiányának köszönhetjük, hiszen így meghibásodásra is minimális esély van. Amíg a rendszer működésében nem tapasztalsz hibát, fennakadást, addig nem kell foglalkoznod az ellenőrzésekkel, szóval a napelemes kollégák nem lesznek olyan gyakori vendégek, mint például a kéményseprő vagy a gázkazán szerelője.

 

Milyen típusú napelem rendszert válasszak?

Bizony ám, a napelem rendszereknek is több típusa van! Mindnek megvan az előnye és a hátránya, amiből kifolyólag mindegyik más helyzetben lehet ideális döntés. Szerencsére nem vagy egyedül a napelem rendszer megtervezésének folyamatában, de teljesen érthető, hogy nem szeretnél teljesen tanácstalan lenni a témában, így összefoglaltuk a napelemes rendszerek három fő típusát.

  • Hagyományos napelem rendszer: a „hagyományos” szó alatt a napelem rendszerek olyan típusára gondolunk, melyek kapcsolatban vannak a központi áramszolgáltatóval, és egy adok-veszek folyamatot bonyolítanak le vele. Az átlagos háztartásokban ez egy remekül bevált módszer, a mai napig ilyen formában alakítják ki a legtöbb rendszert.
  • Szigetüzemű rendszer: a szigetüzemű napelem rendszer a korábban említettel ellentétben nem áll semmiféle kapcsolatban a központi szolgáltatóval. A többletenergiát, mely nem kerül azonnal felhasználásra, egy akkumulátorban tárolja, és szükség esetén innen lehet biztosítani az energiát.
  • Hibrid napelemes rendszer: a hibrid rendszerek az előző két kategória keverékének tekinthetők. A kapcsolat nem szűnik meg a szolgáltatóval, azonban akkumulátorok is rendelkezésre állnak. A központtal történő adok-veszek folyamatra csak akkor kerül sor, ha az akkumulátorokban tárolt energia kevésnek bizonyul, vagy már nem képesek tárolni a megtermelt áramot.

napelem baja

 

Napelem rendszer tervezés Baja városában és környékén

Baja környékén laksz, és napelem rendszert szeretnél az otthonodba? A legjobb helyen jársz! Profi kollégáink mindennapos feladata a napelem rendszerek tervezése és kiépítése, így Neked is tudnak ebben segíteni.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és legyen a tied a következő napelem Baja környékén!

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!