Longi napelem panel

Longi napelem panelek

A kínai Longi vállalatot 2000 februárjában alapították, azóta pedig töretlenül elkötelezett nem csak a monokristályos szilícium napelem panelek gyártása, hanem a technológia folyamatos kutatás-fejlesztése mellett is. Az innovációt szem előtt szemléletmódnak köszönhetően a Longi napelem panelek az alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet melletti magas teljesítményükkel kitűnnek a mezőnyből. A modulok remek hatékonysággal üzemelnek, amelynek köszönhetően a Longi napelem rendszerek kisebb helyigénnyel és alacsonyabb telepítési költségekkel rendelkeznek.

A Longi napelem panelek funkciója

Az összetett napelem rendszer alapfeladata, hogy a szolár energiát elektromos energiává alakítsa. Ez az a funkció, amit a Longi napelem panelek is ellátnak. Nagyvonalakban arról van szó, hogy a beérkező Napsugarak elnyelődnek a cellák belső rétegében, mely réteg leggyakrabban szilíciumból készül. Az elnyelődés során elektronok szabadulnak fel, elektromos teret hoznak létre és ennek hatására mozgásba is lendülnek. Ez a mozgás generálja majd azt a feszültséget, amit a következő rétegben futó vezetők, és félvezetők juttatnak a rendszer további elemeihez.

longi napelem panel

A Longi napelem panelek előnyei

1. Magasabb teljesítmény

A Longi napelem panelek az innovatív PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) technológiával készülnek. Ez a technikai újítás végső soron az egyes panelek teljesítményét növeli (akár 6%-kal is a korábbi megoldásokhoz képest) azáltal, hogy képes a cellán korábban hasznosítatlanul áthaladó vagy a fóliában elnyelődő fény visszatükrözésére és hasznosítására. 

2. Csökkentett ellenállási veszteség

A Longi napelem panelekben alkalmazott, úgynevezett félcellás  technológia lényege pedig abban áll, hogy a benne található cellákat két egyenlő részre osztják, ezzel az egyes cellák áramerősségét megfelezik, számukat viszont megduplázzák. Emellett pedig csökken az egyes cellák ellenállási vesztesége is, így a teljes modul nagyjából 2-3%-al magasabb teljesítményre képes. 

3. Kevésbé gyakori “hot spotok”

Csökken továbbá a hot spot kialakulásának esélye, ugyanis a félcellákon fele akkora az átfolyó áram erőssége, mint a hagyományos cellák esetében, ezáltal hőmérsékletük 20-25°C-al alacsonyabb lesz.

A Longi LR4-72HPH szériájához tartozó monokristályos Longi napelem panel modellek típustól függően 19,6 és 20,9% közötti hatásfokkal, valamint 425 és 455 Wp névleges teljesítménnyel működnek. IP68 védelemmel rendelkeznek, a kötéseket pedig 3 db bypass dióda védi, amely szintén jelentősen csökkenti a hot spotok kialakulásának valószínűségét.

A Longi napelem panelek

A cég már a kezdetektől fogva elhivatottan veszi ki részét a monokristályos szilícium napelem panelek kutatásfejlesztéséből. Törekvéseiknek hála 2017-ben, majd 2018-ban megdöntötték az addigi napelem cella hatékonysági rekordot, és folyamatos újításaikkal tartják élmezőnyben a termékeiket. Emellett nagy volumenű gyártásnak és nemzetközi értékesítésnek hála a Longi Solar napelemek sok esetben fajlagosan a legjobb költségű megoldást kínálják a piacon. Termékei számos méretben és kellemes fekete dizájnnal ajánlanak széles napelem panel kínálatot.

Kérj tőlünk árajánlatot még ma!

A Longi Solar története

A 2000-ben alapított, kínai Xi’an Longi Silicon Materials Corporation vállalat 2017-ben cserélte le nevét a ma is ismert LONGi Green Energy Technology-ra, fémjelezve a cégcsoport összpontosítását a nemzetközi megújuló energiák piacára. Mára Kína első számú, illetve globálisan a harmadik legnagyobb napelem beszállítójává nőtte ki magát, és Európában, köztük hazánkban is számos otthonban találjuk meg a Longi Solar napelemeket.

Nem tudod, melyik Longi Solar napelem panelt válaszd?

Szívesen segítünk eldönteni! Helyszíni felmérésünk során megvizsgáljuk, milyen napelem rendszer megoldások jöhetnek szóba a telepítéskor, és téged is meghallgatunk, hogy behatóan megismerjük az igényeidet. Ezek alapján teszünk ajánlatot, ahol már nem csak napelem panel márkát, de konkrét típust is javaslunk. Keress minket, és kérj ajánlatot!

ELÉRHETŐSÉGEK

+36 25 748 900

ugyfelszolgalat@stsolar.hu

2400 Dunaújváros, Neumann János u. 6.

Nyitva tartás

Hétfőtől – Péntekig
08:00 – 16:00

Hétvégén
– Zárva –

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

10 + 11 =