Napelem támogatás 2021 – Milyen napelem rendszer pályázatok érhetőek el idén?

okt 31, 2021Napelem pályázatok, Napelem rendszer támogatás

Napelem támogatás 2021

Napelem támogatás 2021 – Milyen napelemes rendszerre vonatkozó pályázatok érhetőek el idén?

Mit szólna ahhoz, ha pályázati kereteken belül, vissza nem térítendő támogatással juthatna hozzá egy napelemes rendszerhez? Az ST Solar következő kisokosában minden aktuális információt megtalálhat arról, hogy idén hogyan juthat hozzá minőségi napelem panelekhez, szinte ingyen!

 

A 2021-es lakossági napelemes rendszer pályázat – vissza nem térítendő támogatás közel 35 ezer családnak

A magyar kormány által kiírt 2021-es lakossági pályázat keretein belül 3 és 11,5 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatást igényelhet napelemes rendszerek telepítésére. A pályázat több, mint 201 milliárd forintos kerettel rendelkezik, ami akár 35 ezer háztartás számára is lehetővé teheti, hogy fenntartható módon fedezhessék az otthonuk energiafogyasztását. Ez akár 50 ezer tonnával csökkenthetné hazánk CO2 kibocsátását.

Mikortól lehet beadni a 2021-es napelemes rendszer pályázatra való igényt? Fontos dátumok a támogatás ütemezésével kapcsolatban

  1. Szeptember 12-ig lehetett véleményezni a pályázati terveket (erről bővebben beszélünk a cikk későbbi részében).
  2. Előzetes regisztrációra már most is van lehetőség az ST Solar weboldalán.
  3. A kivitelezők várhatóan október 18-án regisztrálhatnak.
  4. Várhatóan december 6-tól lehet majd beadni a pályázat első körét.
  5. Várhatóan december második felétől kerülhet sor a Támogatói Okiratok átadására.
  6. A pályázat első köre várhatóan 2022 februárjában ér majd véget, és Várhatóan 2022 tavaszától indul a második kör.

 

Mekkora összegre lehet számítani a 2021-es napelem rendszer pályázati támogatástól?

  1. Bruttó 2 896 108 forint: tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítése.
  2. Bruttó 9 368 464 forint: napelem rendszer telepítése, fűtéskorszerűsítés infra- vagy fűtőpanelekkel, nyílászáró csere, tárolókapacitás létesítése.
  3. Bruttó 11 559 214 forint: napelem rendszer telepítése, fűtéskorszerűsítés hőszivattyúval, nyílászáró csere, tárolókapacitás létesítése.

 

Kik igényelhetik a 2021-es napelemes pályázat összegeit? A támogatás feltételei

A napelemes rendszer pályázati feltétele, hogy az ingatlan alkalmas legyen a rendszer telepítésére, valamint, hogy az ottlakók együttes évi jövedelme 4 850 000 forint alatt legyen per fő. Továbbá fontos információ, hogy a napelemes rendszer létesítése kizárólag a regisztrált kivitelezői listáról választott kivitelezőkkel lehetséges.

A „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázat részleteiről és aktuális ütemezéséről ezen az oldalon tájékozódhat.

 

Várható még módosítás 2021-ben a napelemes rendszerekkel kapcsolatos pályázat részleteivel kapcsolatban?

  1. szeptember 12-ig mind a lakossági ügyfelek, mind a kivitelezők szakmai javaslatokat tehettek a napelemes rendszer pályázati tervekkel kapcsolatban. Mivel rengeteg hozzászólás érkezett mindkét oldalról, így elképzelhető, hogy a pályázat végső kiírásán még módosíthatnak.

Többen is szeretnék pontosítani, illetve növelni a beruházás nagyságát és az elszámolható költségek körét, hogy akár most épülő ingatlannal is meg lehessen pályázni a támogatás összegét, és egyéb energiahatékonyságot növelő tevékenységet (mint például a födémszigetelést) is lehessen elszámolni. Továbbá sokan érdemi csökkenést szeretnének elérni az egy főre eső jövedelem korlátján.

Sokan a pályázat technikai részleteiben is javasoltak fontos módosításokat. Felvetődött többek között az a kérdés, hogy nem lehetne-e az 5/9 kW-nál nagyobb kapacitású beruházást végrehajtani, hogy valóban ki lehessen elégíteni egy családi ház fűtési igényét.

 

Az ST Solar megkönnyíti Önnek a 2021-es napelemes pályázati támogatás beadását

Habár a 2021-es napelem pályázati támogatás végleges kiírásáig még több szempont is pontosításra vár a beérkezett módosítási javaslatok alapján., Az ST Solar szakértői csapata már most figyelembe szeretné venni az ügyfeleinek érdekeit, ezért napelemes rendszer kivitelezőként elindítottuk saját előregisztrációnkat, hogy megkönnyítsük és felgyorsítsuk Ön számára a pályázatbeadás és a rendszer telepítésének folyamatát.

 

Ha tehát Ön is élne a 2021-es napelemes pályázati támogatás lehetőségével, akkor már most kitöltheti az ST Solar weboldalán az előzetes regisztrációs űrlapot!

Legutóbbi cikkek

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

13 + 15 =

Kérj tőlünk ajánlatot még ma!