Válassz körültekintően napelemes pályázatodhoz kivitelező céget!

jan 31, 2024Napelem pályázatok

napelem_rendszer_finanszirozas

Napjainkra már bebizonyosodott, hogy a napelemrendszerek biztosan a részét fogják képezni jövőnk energiaellátásának. Viszont egy mindent kielégítő rendszert önerőből finanszírozni még nem mindenki számára opció, ezért a megoldást legtöbbünk esetében a különböző kedvező hitelű és vissza nem térítendő napelem rendszer finanszírozási programok jelentik. Ebben a cikkben 2024 várhatóan legnépszerűbb napelem rendszer finanszírozási programját vesszük górcső alá.

 

Miért fontos körültekintően megválasztani a napelemes rendszerünket kivitelező céget? 

A 2021-ben indított lakossági napelem rendszer finanszírozási programot követően 2024-ben újra lehetőség nyílt ilyen rendszerek telepítésének állami forrásból történő finanszíroztatására.

A 2024-es napelem rendszer finanszírozási programra eddig több mint 500 kivitelező regisztrált, amely azt jelenti, hogy ennyi cég közül kell az ügyfélnek kiválasztania a számára legmegfelelőbbet.

A bőség zavara? Aligha, sajnos sok esetben olyan cégek, illetve magánszemélyek is pályáztak és nyertek lehetőséget kivitelezésre, amelyek még soha nem telepítettek napelemes rendszereket, illetve csak most kezdtek el napelemes rendszerek telepítésével foglalkozni, tehát meglehetősen kevés vagy semmilyen tapasztalattal sem rendelkeznek ezen a területen.

.

A 2024-es napelem rendszer finanszírozási program másik kritikus pontja, hogy az ügyfélnek a pályázati kereteken belüli nagyobb összegű önerővel kell, hogy rendelkezzen, Ezt az összeget a telepítő cég vagy vállalkozó már a szerződés megkötését követően, de még a telepítési munkálatok megkezdése előtt el fogja kérni. Amennyiben ez a frissen alakult, napelemes rendszerek telepítésében még igencsak járatlan cég aztán mégis csődbe menne, az ügyfélnek se önereje, se pedig napelemes rendszere nem lesz.

Az ST Solar a 2024-es napelem rendszer finanszírozási program során is sok bizalmat és megkeresést kapott, és nyugodtan állíthatjuk, hogy a sok éves napelemes rendszer telepítési tapasztalatunk mellett, még a konkurens cégek által adott árajánlatoknál is kedvezőbb telepítési kondíciókkal tudunk szolgálni!

 

Csodák márpedig nincsenek!

Lássuk hát, hogy mit is takar egy ilyen pályázat sikeres lebonyolítása a telepítést végző cég oldaláról!

 • 30 szakember napi 10-12 óra munkája, hogy a telepítő céghez beérkező akár 300-400 pályázat is minden igényt kielégítően és gyorsan fel legyen dolgozva.
 • További 30 szakember munkája, akik a nyertes pályázatok napelemes rendszereit szakszerűen telepítik.
 • Megfelelő nagyságú raktárkészlet alkatrészekből és rendszerelemekből, amely biztosítja a telepítési folyamat zökkenőmentességét.
 • Az árfolyamkockázat átvállalása, mivel a kivitelező cégeknek 2 éven át kötelező az árat tartani, ugyanis a szerződés 2 évre datálja a beruházás végdátumát.
 • A rendszerek telepítéséhez szükséges géppark és szerszámállomány.

 

Tisztességes ajánlat viszont van!

Hogyan találj rá a megfelelő cégre és miről ismered fel azt?

 • Nézz utána a cég múltjának! Egy frissen alapított cég esetén sokkal valószínűbb a napelemes rendszerek telepítésében való tapasztalat hiánya.
 • Járj utána hány főt foglalkoztat a cég! Mert amennyiben a cég csupán 1-2 fővel dolgozik, akkor felmerül a kérdés, hogy ki telepíti a rendszereket.
 • Látogasd meg a cég honlapját és Facebook profilját! Itt megtudhatod, hogy a cég melyik gyártó termékeivel dolgozik, illetve esetenként az ügyfelek kommentjeit és véleményit is megismerheted.
 • Érdeklődd meg, hogy hány rendszert telepítettek eddig és, hogy milyen referenciákkal rendelkeznek!

Az ST Solar a 2021-es pályázati turnus során több mint 200 rendszert telepített sikeresen, amelyeket 10 saját kivitelezői csapattal végeztetett el az ország legkülönbözőbb területein. Mindezeken felül, az elmúlt évek során már több mint 5000 további rendszert is kiépítettünk  a megrendelőink legnagyobb megelégedettségére.

Összességében elmondható, hogy a világ a fenntartható forrásból származó energiaelőállítás felé tart és 2024-re már nem az a kérdés, hogy ha lehetőségünk van rá, lesz-e napelem rendszerünk, hanem hogy mikor. Ebben mindenképpen számíthatunk a továbbiakban megjelenő állami napelem rendszer finanszírozási programokra is, azonban ne feledjünk körültekintően kivitelező partnert választani!

Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel a Napenergia Plusz Program 2024 napelem rendszer finanszírozással kapcsolatban vagy csupán több és részletesebb információra van szükséged, illetve a pályázathoz és a rendszertelepítéshez egy tapasztalt és megbízható kivitelezőt választanál, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Az ST Solar szakértő csapata készséggel áll rendelkezésedre!

 

Napenergia Plusz Program

A szóban forgó napelem rendszer finanszírozási lehetőség a Napenergia Plusz Program 2024, amelyben a sikeresen pályázók akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást is szerezhetnek. Lássuk hát a Program főbb sarokköveit!

 • Mikor kezdődik a Program? A Program előregisztrációs szakasza 2024. január 15-ével indult.
 • Mennyi a Programra szánt összeg? A Programra 75 milliárd forintot különítettek el.
 • Meddig tart a Program? A Program időtartama a fent említett keretösszeg kimerüléséig tart.
 • Hányan és mennyi pénzért pályázhatnak? A Programban előreláthatólag nagyjából 15 000 háztatás tud majd részt venni, akik egyenként akár 5 millió forint napelem rendszer finanszírozási támogatásban is részesülhetnek.
 • Szükség van-e önköltségre? Igen. A Programban való részvétel egyik feltétele a 34%-os önerő megléte, amihez a sikeres pályázat esetén az állam 66%-ot tesz hozzá.
 • Mire lehet pályázni? A Program keretein belül, napelemes rendszerekre – tehát többek között napelem panelekre, energiatároló eszközökre és inverterekre – lehet pályázni.
 • Meglévő rendszer esetén is lehet pályázni? Nem. A Program csakis új napelem rendszerek finanszírozását teszi lehetővé, a már meglévő rendszerek bővítését, illetve modernizálását nem támogatja.
 • Ki pályázhat? Alapvetően magyar lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok, akik családi-, sor- vagy ikerházon szeretnék végrehajtani a fejlesztést.
 • Mik a rendszerkövetelmények? A megpályázott rendszernek 4-5 kW teljesítményű inverterrel, illetve 7,5-10 kWh energiájú tárolóval kell rendelkezniük, illetve a napelem panelek teljesítménye nem haladhatja meg az inverter teljesítményének a 120%-át.
 • Mire fordítható a pályázati összeg? A megnyert összeg az eszköz- és anyagköltségen kívül még a pályázati adminisztrációra, a rendszertervezésre, az engedélyeztetés költségeire, illetve munkadíjra is elszámolható.

Mivel a pályázati elbírálás a beérkezés sorrendjében történik, ezért kiemelt fontosságú, hogy időben lépjünk! Nézzük mik is ezek a lépések!

 • Előregisztráció. Feltétlenül az első lépésnek kell lennie, mivel enélkül nem vehetünk részt a Programban. Ennél a pontnál még nincs szükség tényleges tervre, így az igényelt napelem rendszer finanszírozási összegét sem kell megjelölni. Az előregisztrációs folyamatot a napenergiaplusz.nffku.hu oldalon lehet elindítani.
 • Konzultáció. Fontos továbbá az is, hogy a pályázati folyamat során, a területen jártas szakértőkkel is felvedd a kapcsolatot, mivel részleteiben a Programban ők tudnak segíteni. Ez esetben nyugodtan fordulhatsz hozzánk, az ST Solar szakemberei készséggel állnak a rendelkezésedre!
 • Elbírálás. A pályázat kiírójának 15 nap áll rendelkezésére a beadott napelem rendszer finanszírozási pályázat elbírálására. Ennek eredménye lehet a pályázat elfogadása, elutasítása, vagy hiánypótlásra történő felszólítás.
 • Kivitelezési szerződés és költségvetési terv. A sikeres elbírálást követően egy kivételezővel kell felvenni a kapcsolatot, mivel ekkorra már meg kell kötni a kivitelezési szerződést és költségvetési tervet is kell készíteni.
 • Támogatási kérelem beadása. A kivitelezési szerződés és a költségvetési terv mellett a támogatási kérelmet, vagyis az teljes pályázati dokumentációt is csatolni kell, amelyet a pályázat kiírójának szintén 15 napja van elbírálni. Az eredmény itt is elfogadás, elutasítás vagy hiánypótlásra való felhívás lehet.
 • Kifizetés. Amennyiben sikeresen pályáztunk, a támogatás kifizetésére 24 hónap áll rendelkezésre.

 

Megéri megpályázni ezt a napelem rendszer finanszírozást?

Igen! Amennyiben sikeresen pályázunk a Napenergia Plusz Program 2024-re, úgy gyakorlatilag harmad áron jutunk hozzá egy modern napelemes rendszerhez, amely az önerőtől függően részben vagy teljes egészében el tudja látni elektromos áram szükségletünket.

Emellett 2024. január 1-től, a napelemstop végével, a magyarországi háztartások 93%-a kapcsolódhat a hálózathoz visszatáplálási szándékkal, így a megtermelt plusz elektromos áramot a rendszer felállítása után akár értékesíthetjük is, most már a bruttó elszámolási rendszer mellett. Elméletben ez azt jelenti, hogy ugyan a hálózatból felvett elektromos áramért a fogyasztónak piaci árat kell fizetnie, azonban a megtermelt plusz energiát is piaci áron tudja értékesíteni a szolgáltató felé. A gyakorlatban a két ár azonban nem lesz azonos. Az eltérő energiaárak, a rendszerhasználati díj és az ÁFA miatt az áramfelvételért biztosan többet kell majd fizetni.

Legutóbbi cikkek

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

13 + 6 =

Kérj tőlünk ajánlatot még ma!

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88