Napelem rendszer befektetési céllal – Kiknek éri meg?

nov 14, 2021Napelem megtérülés, Napelem tippek

Napelem rendszer, befektetés a jövőbe

A napelemes rendszerek kiszámítható, biztos befektetési lehetőséget is kínálnak energiagazdálkodási előnyeik mellett. Azon felül, hogy a környezetünket óvhatjuk egy alternatív, fenntartható energiaforrással, még mindig sokan nem tudnak arról, hogy milyen egyéb okokból éri meg napelem paneleket telepíteni egy épület tetőszerkezetére. Az ST Solar következő cikkében kifejtjük, hogy kiknek éri meg befektetési céllal vásárolni napelemes rendszereket!

Miért számít egy napelemes rendszer jó befektetésnek?

Egy minőségi napelemes rendszer telepítése természetesen nem olcsó mulatság, ezért több szempontot is érdemes végig gondolnia, mielőtt belevágna egy ilyen befektetésbe. Ugyanakkor, ha adottak a megfelelő feltételek és körülmények, akkor könnyen elérhető a hosszabb távú megtérülés! 

Nézzük, hogy miért is számít egy napelemes rendszer jó befektetésnek:

 

  • A napelemes rendszerbe való befektetés fő előnye: nem csak fogyaszt, hanem termel is

Egy napelemes rendszer arra szolgál, hogy a napfényt villamosenergiává alakítsa. Azonban, ha netán több villamosenergiát állít elő, mint amennyit Ön fogyaszt, akkor azt visszajuttatja a szolgáltató hálózatába. Ilyenkor két év áll majd rendelkezésre, hogy az áramszolgáltató Önnek kifizesse a többletenergiát! Ráadásul a lakossági ügyfelek ezt adófizetési kötelezettség nélkül is megtehetik két nyilatkozat kitöltése ellenében.

 

  • A napelemes rendszer kényelmes befektetés

Nem kell szakértőnek lennie a napelemes rendszerek terén, hogy sikeres legyen a befektetése. A telepítést követően Önnek nincs több teendője, és ugyanúgy élvezheti azokat a tevékenységeket, amelyekhez villamosenergia szükséges. Sőt, akár elektromos autóját is feltöltheti!

 

  • A befektetés megtérülése után is számíthat a napelemes rendszerek energiatermelésére

A minőségi napelemes rendszerekre több mint 30 évig is lehet számítani, a legmegbízhatóbb gyártók pedig termék- és teljesítménygaranciát is vállalnak a termékeikre. Így még a telepítési költségek után továbbra is számíthat arra, hogy nagy villanyszámla összegeket takaríthat meg több évtizeden át!

 

  • A megfelelő tájolás és a rendszer típusa is fontos egy napelembe való befektetésnél

A napelemes rendszerek teljesítménye természetesen az őket érő napfény mennyiségétől is függ. A déli tájolású ingatlan esetén még hamarabb számíthat a befektetésének a megtérülésére. A tetőszerkezet dőlésszöge is sokat számít, a legoptimálisabb, ha ez 35 és 45 fok között van.

És persze a napelemes rendszer típusa is számít egy ilyen befektetésnél: a hagyományos rendszerek hatásfokát lehúzza a leggyengébben teljesítő panel (például árnyékolás esetén), de a modernebb napelemes rendszerek már képesek mérsékelni ezeket a negatív hatásokat.

 

Napelem befektetés napjainkban: a támogatások és a szaldó elszámolás miatt is megéri

Már csak azért is érdemes befektetésként tekinteni a napelemes rendszerekre, mert jelenleg nagyon kedvező feltételek mellett kerülhet ingatlanunkra.

Egyrészt a jelenleg meghirdetett 2021-es lakossági napelemes pályázat keretein belül 3 és 11,5 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást igényelhet napelemes rendszerek telepítésére.

Ez remek lehetőség az olyan háztartások számára, ahol az ott élők együttes jövedelme nem éri el az évi 4 850 000 forintot/fő, mivel ez a pályázatbeadás egyik feltétele. Az igényelhető összeg mértéke a beruházás műszaki tartalmától is függ: több támogatást akkor kaphat, ha a napelemes rendszer telepítésén kívül nyílászáró cserére és fűtéskorszerűsítésre is felhasználná a pályázati pénzt.

 

  • Másrészt pedig a 2023. december 31-ig, támogatásból telepített napelemes rendszerekre még 2024-től is érvényes lesz a szaldó elszámolás.

Ez azért előnyös, mert szaldó elszámolásnál a napelem rendszerek évi egyenlegét nézik a havi helyett. Ez jóval költséghatékonyabb, mert így kiegyenlítheti egymást a felhősebb téli (amikor több energiát fogyaszt) és a naposabb nyári időszak (amikor több energiát termel). Máskülönben igencsak drága lenne külön-külön rendezni az őszi és téli hónapokat. 

 

Az ST Solar weboldalán már most van lehetőség előzetes regisztrációra, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára a pályázatbeadás menetét.

 

ST Solar – minőségi napelemes rendszerek befektetési céllal

Az ST Solar napelemes rendszereivel minden feltétel adott, hogy befektetési céllal vásároljon minőségi termékeket, mint például a Fronius, a Huawei vagy a SHARP, amelyekkel jócskán megnövelheti egy ingatlan értékét is!

  • A SHARP több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező gyártó, aki továbbra is világelső a panelgyártásban. 
  • 15 éves EU-s termékgaranciát és 25 éves lineáris teljesítménygaranciát biztosít a felhasználók számára.
  • Ha a napelemes rendszer teljesítménye 80% alá csökken 25 év múlva, akkor az ST Solar ügyfeleik segítése érdekében közbenjár a gyártói garancia érvényesítésében. 

A munkálatok megkezdése előtt az ST Solar helyszínfelmérést kínál minden háztartás és iroda számára, és megállapodás esetén előleget sem kérünk: csakis a szakszerű kivitelezés után kell fizetnie. Ráadásul ennek a költségét most akár vissza nem térítendő állami támogatásból is fedezheti, ha él a 2021-es lakossági napelemes pályázat lehetőségével és sikeresen pályázik.

Ilyen feltételek mellett jóval hamarabb számíthat a napelemes rendszer befeketésének megtérülésére: nem érdemes sokat habozni a kivitelezéssel!

 

Amennyiben napelemes rendszert befektetési céllal vásárolna, mindenképp érdemes szétnéznie az ST Solar weboldalán: nem fog csalódni az általunk kínált minőségi napelem panelekben és inverterekben!

Legutóbbi cikkek

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

3 + 7 =

Kérj tőlünk ajánlatot még ma!