Napelem inverter típusok – Az 5 legjobb napelem inverter típus

febr 17, 2022Napelem inverterek, Napelem tippek

Munkánk során kizárólag TIER-1-es besorolású, prémium napelem inverter típusok kerülnek szóba. Ezek közül ajánlunk neked lehetőségeket, ezekkel tervezünk, és ezek közül szereljük be a megbeszéltet a telepítés során. A napelem inverter élettartam ugyan köztudottan a legalacsonyabb a napelem rendszer elemei közül, mégis fontos a megfelelő minőség, hogy biztosítsd a legjobb hatékonyságot és a rendszer lehetőségeit maximálisan kihasználd. Mi ezekkel dolgozunk, most megmutatjuk, mire érdemes figyelned?

 

Miért fontosak a napelem inverter típusok?

Sokszor fogalmazunk úgy, hogy az inverter a napelem lelke avagy esze. Ez így is van. Hiába ismertebb maga a napelem panel, egy-egy panel meghibásodása mellett maga a rendszer még képes termelni és üzemelni. Ugyanez nem mondható el az inverterről. Éppen ezért a napelem inverter élettartam a legalacsonyabb a rendszer összes eleme közül.

Az inverter elsődleges feladata a háztartásban is felhasználható váltóárammá alakítani azt az egyenáramot, amit a napelem panelek megtermeltek, de a rendszer felügyeletéért is ő felel. Amit az applikációnkon a napelem panelek teljesítményéről látunk, azt az inverter továbbítja az interneten keresztül. A napelem inverter típusok egy felől a megfelelő minőség miatt fontosak, másfelől a funkciók miatt, amiket kínál. Hibrid rendszerhez keresel invertert, vagy kizárólag hálózatra kapcsolódva akarod használni a napelem rendszert? Esetleg szigetet szeretnél kiépíteni? Hány napelem panel teljesítményét kell felügyelje a modell, és szükséges-e egymástól elkülönítve felügyelnie őket? A napelem rendszer költségeit jelentősen befolyásolják ezek a kérdések, ahogy az inverter típusát is.

 

Mi a várható napelem inverter élettartam?

A napelem rendszer 20-30, akár 40 éves távlatokra készül, ám az inverter a legsérülékenyebb része. Éppen ezért szinte biztos, hogy ez lesz az első, ami cserére szorul. Általában a napelem inverter élettartam 10-15 év, ennél több garanciát sem igazán vállalnak a gyártók. A minőségibb napelem inverter típusok természetesen ezen belül hosszabb ideig működnek, de ezekben az esetekben is jobb, ha úgy készülsz, az invertert előbb utóbb pótolni kell. Ha pedig “úgyis cserélni kell”, miért javasoljuk a prémium márkákat? Mert addig sem mindegy, milyen hatékonysággal működik a teljes rendszer, milyen hamar térül meg a beruházásod, és milyen funkciókkal teszi kényelmesebbé az életed.

 

Mik a legjobb napelem inverter típusok?

Kizárólag TIER-1-es, azaz stabil pénzügyi háttérrel, és többszörösen bizonyított gyártók termékeivel dolgozunk. A megfelelő engedélyek megléte mellett fontos a minőséget figyelembe venni, ám a megbízhatóság mellett arra is ügyelünk, hogy a márkák szervízrendszere is kiépített legyen. Mi ezekkel a napelem inverter típusokkal vagyunk a leginkább megelégedve, ügyfeleink széleskörű igényeinek ezzel az öt márkával sikeresen teszünk eleget.

1. Fronius

A mai napig osztrák családi vállalkozásként működő Fronius már a 90-es években felismerte a szolár technológiában rejlő lehetőségeket, és korán elkötelezte magát mellette. Fejlesztéseinek és precíz osztrák gyártósorainak hála számos díjat és elismerést zsebelt már be, a megbízható és stabil minőséget jól ötvözi a legkorszerűbb innovációkkal. Nemzetközi szervízhálózatának hála pedig hazánkból is könnyen elérhető a megfelelő szakmai támogatás.

2. SolarEdge

Az egyik piacvezető és legkorszerűbb technológiát kétségtelenül az izraeli központú SolarEdge nyújtja. A 2006-os alapítású cég kevesebb, mint egy évtizeden belül már a Tesla Motors-zal társulva vágott bele közös fotovoltaikus energiatároló fejlesztésébe. A cég stabil hátterének és folyamatos újításainak hála hamar az inverter gyártó, és szolár technológiai cégek élvonalába küzdötte magát, termékeit pedig számos magyar háztartásba üzemeltük már be.

3. Huawei

A Huawei nevét legtöbben, mint információs és kommunikációs eszközök gyártójaként hallották, és nem említenék elsősorban a napelem inverter típusok között. Pedig szolár termékek előállításában is immár évtizedes gyakorlattal rendelkezik. Amellett, hogy a piaci elvárásoknak stabilan eleget tesz, minden Huawei inverter egyben hibrid inverter is, azaz egyszerre képes sziget üzemmódra és hálózatra kapcsolódva működni.

4. SMA

Az 1981-ben alapított német SMA Solar Technology AG évtizedeken át volt elsődleges szereplő a napelem rendszerek piacán, ma pedig kihívóival verseng a vezető pozícióért. Ez idő alatt több neves díjat is elnyert megbízható, és korszerű termékeivel. Invertereinek stabil német minősége és a hozzá kapcsolódó precíz szervízhálózat teszi előnyös választássá.

5. Solplanet

A Solplanet többek között a fent említett SMA köpönyegéből bújt elő, mivel 2007-es önállósodásuk előtt már jóideje gyártottak a német és más cégek számára termékeket. Napjainkra önálló kutatással és fejlesztéssel is bír, mely kifejezetten erős pénzügyi hátterével párosítva megbízható partnerré teszi.

 

Segítünk választani a napelem inverter típusok közül

Nem a napelem inverter élettartam az egyetlen tényező, amit érdemes a választáskor figyelembe venni. Fontos a berendezés hatékonysága, hogy milyen plusz feladatokat képes ellátni, de akár az is szempont lehet, hogy mennyire áll kézre a hozzá tartozó applikáció. A technikai feltételeknek eleget téve igyekszünk olyat javasolni, ami a legjobban kielégíti az igényeidet. Keress minket, és szívesen átbeszéljük, a te otthonodat és elképzeléseidet melyik szolgálná a legjobban!

Legutóbbi cikkek

AJÁNLATKÉRŐ

Olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót!

14 + 3 =

Kérj tőlünk ajánlatot még ma!